SEO

Bij Faceworks worden websites standaard vanaf het begin geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Vindbaar zijn via zoekmachines

Zoekmachines spelen een steeds belangrijkere rol bij het vinden van informatie op het internet. Ruim negentig procent van de zoekopdrachten worden in Nederland via Google gedaan. Met SEO komt uw website hoger en aantrekkelijker in de zoekresultaten van Google te staan. Dit zorgt voor meer bezoekers op uw website.

 

SEO bestaat uit drie belangrijke pijlers:

 

Techniek

Een website moet zoekmachines makkelijk toegang geven tot alle webpagina’s. De site moet bijvoorbeeld vrij zijn van blokkades die voorkomen dat zoekmachines de site goed kunnen indexeren. Bij Faceworks wordt de achterliggende techniek van websites standaard vanaf het begin geoptimaliseerd voor zoekmachines.

 

Content

Naast de techniek moet de inhoud van de website interessant genoeg zijn om te bezoeken. Door zoekwoorden op de website te gebruiken waarop gezocht wordt, komt uw site hoger in de lijst met zoekresultaten. Wij werken met een gediplomeerd en zeer ervaren tekstschrijver. Zij is gespecialiseerd in het optimaliseren van teksten voor een goede vindbaarheid. Door een zoekwoordanalyse uit te voeren, gaat onze tekstschrijver na welke zoekwoorden interessant zijn om in de teksten terug te laten komen. Met te algemene zoektermen krijgt u misschien wel bezoekers op uw site, maar vinden zij ook de informatie waarnaar zij daadwerkelijk op zoek zijn?

 

Linkpopulariteit

Zoekmachines beoordelen websites ook op populariteit, oftewel het aantal en de kwaliteit van links van andere websites. Dus welke websites linken naar uw websites? En om hoeveel links gaat het? Google neemt deze links mee als een indicatie voor de populariteit en relevantie van uw website. Dit heet ‘pagerank’ en is een nummer tussen 0 en 10.

 

Home Wie we zijn Wat we doen Ons werk Beheer