Website conversie verhogen door AB-testing

Een webpagina opzetten op gevoel, gekeken naar hoe jij verwacht dat de bezoeker jouw website gebruikt, kan resulteren in een minder efficiënte gebruikerservaring. Onderzoeken welk pad het meest relevant is voor de bezoeker kunnen we bereiken met AB-testing.

Wat is AB-testing?

Bij AB-testing wordt er een variant van een bestaande pagina gemaakt. Bezoekers van je website worden willekeurig maar evenwichtig verdeeld over de bestaand pagina (versie A) en de variant pagina (versie B). Op deze manier is te achterhalen welke versie A of B de meeste conversies oplevert. En zo wordt vastgesteld welke variant het beste ingezet kan worden. Voordat je met AB-testing begint is het essentieel dat je van tevoren een conversiedoel bepaalt. Dit kan een aankoop zijn, een nieuwsbrief aanmelding, offerte aanvraag of een klik op een linkje op de website. Bij het toepassen van AB-testing kan je na een vast gestede termijn goed inzien welke variant de meeste conversies binnen haalt. Op deze manier kun je op basis van cijfers en feiten de website verbeteren en zo ook het aantal conversies verhogen.

 

Wat kun je testen met AB-testing?

Met AB-testing kan je vrijwel alles testen. Zo kun je bijvoorbeeld testen of er op een call-to-action button aan de linkerkant of rechterkant meer geklikt wordt. Of dat er meer geklikt op wordt als deze call-to-action button roze of groen is etc. Enkele voorbeelden van wat je AB-testing kunt testen zijn:

  • Positie, formaat en inhoud van afbeeldingen
  • Kleur, plaats en tekst van call-to-action knoppen
  • Inhoud, volgorde en lay-out van je hoofd -en sub navigatie
  • Het verwijderen en toevoegen van elementen zoals sliders, reviews of share knoppen.

Inhoudelijke veranderingen kunnen veel impact hebben op een website conversie. Zo kan het veranderen van een titel van een pagina, bullets in plaats van volle zinnen en voordelen in plaats van kenmerken erg goed werken.


Resultaten AB-testing

Na enige tijd of de besloten looptijd kun je gaan kijken wat de resultaten van de AB-testing zijn. Door de resultaten te bekijken kun je conclusies trekken. Welke variant komt het beste uit de test? Voer deze variant door op je website en blijf doorgaan met testen. Zo blijft je pagina zich aanpassen aan het internet en het onlinegedrag van je bezoekers.


De voordelen van AB-testing:

Onderstaand de voordelen van AB-testing:

  • Beslissingen maken op basis van cijfers
  • Kostenefficiënt
  • Verbeter je website geleidelijk
  • Aanpassen op basis van het online gedrag van de bezoekers

Meer informatie over AB-testing? Neem contact met ons.

 

Neem contact op

 

 

AB-testing-Faceworks

 

Home Wie we zijn Wat we doen Ons werk Beheer