Waarom HTTPS zo belangrijk is

De afgelopen tijd is het onderwerp HTTPS veel in het nieuws geweest, dit komt door dat er veel veranderd op het gebied van beveiliging en privacy op het internet.

De afgelopen tijd is het onderwerp HTTPS veel in het nieuws geweest, dit komt door dat er veel veranderd op het gebied van beveiliging en privacy op het internet. Waar voorheen alleen webshops en grote bedrijven HTTPS beveiligd waren, zijn er steeds meer bedrijven die een HTTPS beveiliging hebben. Google is van mening dat iedere website tegenwoordig HTTPS beveiligd moet zijn en waarschuwt daarom zijn bezoekers met een groen slotje (beveiligd) of rood waarschuwingsteken (onbeveiligd). Daarnaast scoren websites met een HTTPS-beveilig hoger in de zoekresultaten van Google, dan websites zonder een HTTPS-beveiliging. Google geeft eigenlijk voorrang aan een website met een HTTPS-beveiliging.


Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Het is een protocol wat voor het veilig versturen en ontvangen van data zorgt. HTTPS is veiliger dan HTTP omdat alle data is versleuteld en communicatie wordt geverifieerd. Dit maakt het voor hackers lastiger om de verstuurde gegevens te verkrijgen. De beveiliging word mogelijk gemaakt door een SSL certificaat op de webserver te installeren. Websites met een HTTPS beveiliging zijn te herkennen aan het groene slotje of de groene balk in de URL balk van een browser. Het is hierdoor ook meteen een vertrouwensfactor voor bezoekers van uw website. Om deze reden is het erg belangrijk om uw website te voorzien van een HTTPS-verbinding. Met name voor websites die met privacy gevoelige informatie werken.


Hoe een website voorzien van HTTPS

Het toevoegen van HTTPS-beveiliging is vrij simpel en dit kunnen wij eenvoudig voor u regelen. U dient hiervoor als eerst een SSL certificaat aan te schaffen. Een SSL certificaat is uniek, niet te kopiëren en wordt gekoppeld aan een domeinnaam. Een SSL certificaat kunt u via Faceworks aanschaffen. Wij kunnen voor u het certificaat installeren op de webserver(s) en hierna zal uw website gebruik gaan maken van een HTTPS verbinding in plaats van een HTTP verbinding.  

 

Meer informatie over HTTPS? Neem contact met ons.

 

Neem contact op

 

 

 

Home Wie we zijn Wat we doen Ons werk Beheer