5 tips om hoger te scoren in Google

Vandaag de dag is het van groot belang om als website goed gevonden te worden in Google. In het volgende artikel lees je 5 tips om hoger te scoren in Google.

Vandaag de dag is het van groot belang om als website goed gevonden te worden in Google. In dit artikel lees je hoe je de vindbaarheid van jouw website in de zoekmachine Google structureel kan verbeteren. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een net nieuwe website hebt of je in de wereld van SEO wilt verdiepen.

 

Tip 1: Bepaal je doel en doelgroep.

Voordat je gaat schrijven om hoger in Google te scoren kan je het beste eerste je doel bepalen. Wat wil je bereiken met de tekst die je gaat schrijven? Is dit een conversie, een nieuwsbrief inschrijving of het delen van het artikel? Bepaal ook gelijk de doelgroep die je met jouw artikel wilt bereiken. Richt de tekst op jouw doelgroep en bereik hiermee jouw doel.


Tip 2: Vind de juiste zoekwoorden en verwerk deze op een elegante manier.

Om hoger te scoren in Google is het belangrijk om vast te stellen welke zoekwoorden voor jouw website van toepassing zijn. Het vinden van de juiste zoekwoorden vereist wat onderzoek, maar het is zeker de moeite waard. De Google Zoekwoordplanner kan hierbij uitkomst bieden. Als je bijvoorbeeld bakker bent is het vanzelf sprekend om het zoekwoord ‘bakker’ te gebruiken. Het nadeel aan dit zoekwoord is dat er veel concurrentie voor dit zoekwoord zal zijn. Want ja welke bakker wil er nou niet gevonden worden op het zoekwoord ‘bakker’? Om deze reden is het beter om te kiezen voor een specifieker zoekwoord. Bijvoorbeeld als jouw bakkerij in Gouda is gevestigd zou het zoekwoord ‘bakker Gouda’ een goed zoekwoord zijn. Zo bereik je mensen die specifiek op zoek zijn naar hetgene wat jij aanbiedt en heb je eerder kans op conversie. Verwerk de zoekwoorden vervolgens op een elegante manier in de metabeschrijving, URL en tussenkoppen (h1, h2, h3) in je tekst en inleiding.

 

Tip 3: Zorg voor goede content.

Zorg dat de content die je schrijft interessant is voor de bezoekers van jouw website. Voor Google staat de gebruikerservaring voor gebruikers van Google voorop. Maak een overtuigend verhaal dat de bezoekers raakt. Maak niet overmatig gebruik van zoekwoorden, dit kan juist nadelig werken op de vindbaarheid. Google straft overmatig gebruik van zoekwoorden af. Daarnaast kan het voor de bezoeker van je website irritant zijn als er meerdere keren hetzelfde word vermeld.


Tip 4: Houd het kort.

Houdt de tekst tot ongeveer 250 à 300 woorden. Bezoekers van websites willen tegenwoordig alles snel binnen een paar klikken kunnen vinden. Wil je toch liever een lange tekst schrijven? Maak dan gebruik van tussenkopjes en opsommingen. Ook het gebruik maken van witruimtes kan helpen. Door witruimtes te gebruiken word de tekst beter begrepen. Ook korte zinnen zijn beter te begrijpen dan lange zinnen.


Tip 5:  Zorg voor een  up-to-date website.

Websites die regelmatig worden aangepast, maken meer kans op een goede vindbaarheid in Google. Google neemt het actueel houden van je website ook mee in de zoekresultaten. Dit kun je heel eenvoudig doen door bijvoorbeeld maandelijks een check op actualiteit uit te voeren of door wekelijks een nieuwsbericht te plaatsen.


 Meer informatie over hoe hoger te scoren in Google? Neem contact met ons.

 

Neem contact op

 

 

Hoger scoren in Google

 

Home