5 Algemene tips voor een veiligere website

In onderstaand artikel lees je alles wat je moeten weten over een veilige website. Lees onze 5 tips en voorkom een bezoekje van sneaky hackers of cybercriminelen op je website.

Veiligheid is een van de belangrijkste onderdelen van een website. Zo niet de belangrijkste. Net zoals dat je dagelijks de deur op slot doet om inbrekers buiten de deur te houden, is het even belangrijk om een goed beveiligde website te hebben. Hackers en andere ongeoorloofde partijen kunnen namelijk als een website niet goed beveiligd is allemaal gevoelige informatie eraf plukken. Om dit te voorkomen, geven wij je graag een 5-tal algemene tips om te zorgen voor een veiligere website.


Tip 1: Zorg voor een SSL-certificaat

Zorg voor een veiligere website doormiddel van een SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt namelijk voor een versleutelde verbinding, zo kunnen hackers niet zomaar gegevens van je website aflezen. Aan de adresbalk van je browser kun je zien wanneer een website beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit kun je zien door middel van het groene slotje wat voor de URL wordt weergeven en de S achter http. Bij een onbeveiligde website zal er een rood open slot weergeven worden . Daarnaast zal de onbeveiligde website in de zoekresultaten van zoekmachines aangeduid worden als onbeveiligd.


Tip 2: Verzin een sterk wachtwoord

Een veel gemaakte fout is een eenvoudig wachtwoord. Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord meerdere keren voor verschillende platformen. Ook bevat het wachtwoord vaak een naam of geboortedatum. Verklein de kans om gehackt te worden en verzin een sterk wachtwoord. Een sterk wachtwoord bevat minimaal 8 tekens bestaande uit (HOOFD)letters, symbolen en cijfers. Voor een veilige website is het ook aan te raden om een wachtwoord per account te gebruiken en het wachtwoord op een veilige plek te bewaren.


Tip 3: Maak een Back-up van de website

We gaan er maar liever niet vanuit, maar er kan altijd iets misgaan met een website. Daarom is het verstandig om altijd een up-to-date back-up achter de hand te hebben. Een Back-up kan bijvoorbeeld 1x per maand gemaakt worden. Plan 1x per maand bijvoorbeeld een momentje in om een back-up te maken en je hebt altijd een noodoplossing bij de hand. Bewaar de back-up op een veilige plek.


Tip 4: Zorg voor beveiligde formulieren

Beveilig formulieren op je website door middel van bijvoorbeeld een CAPTCHA of ander verificatiemiddel. Dit is een test bij een formulier om te controleren of de bezoekers een mens of een bot is. Het web zit namelijk vol met bots die formulieren kunnen misbruiken om te spammen. Een bot is een programma die automatisch bepaalde taken uitvoert.


Tip 5: Zorg voor een up-to-date CMS en hostingplatform

En als laatste tip voor een veiligere website: zorg voor een CMS en hosting platform dat up-to-date is (het CMS van Faceworks voldoet hier aan). Met bijvoorbeeld Joomla of Wordpress is het belangrijk de updates die worden aangeboden te volgen om er zeker van te zijn dat de beveiliging optimaal is.


 Meer weten over hoe je zorgt voor een veiligere website? Neem contact met ons.

 

Neem contact op

 

 

Veiligere website

 

Home Wie we zijn Wat we doen Ons werk Beheer