3 Online Marketing no-go’s in 2017

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang, maar wat kunnen we verwachten op het gebied van online marketing. Hier lees je welke online marketing acties je beter kan laten liggen in 2017.

1. Geen mobiele website

Dit is misschien wel het belangrijkste puntje op deze no-go online marketing lijst, namelijk het ontbreken van een mobiele versie van je website. Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone of tablet en hiermee wordt regelmatig het internet bezocht. Als bezoekers jouw website bezoeken en je hebt geen mobiele weergave, kan dit zorgen voor enige frustratie van de bezoeker. Zo kan het namelijk zijn dat bepaalde formulieren op de website niet goed functioneren en de bezoeker bij elke pagina moet inzoomen, omdat de tekst anders niet leesbaar is. Bezoekers zullen hierdoor eerder geneigd zijn om je website te verlaten en niet meer terugkomen.

 

2. Veel pagina’s

Tegenwoordig hebben websites veel pagina’s. Deze pagina’s, indien voorzien van nuttige informatie, kunnen je vindbaarheid verbeteren, maar kunnen ook nadelig zijn indien ze ongestructureerd worden weergegeven in de navigatie. Het gevolg: mensen haken af en gaan op zoek naar een website die wel voldoet. Bezoekers die doelgericht naar iets op zoek zijn willen vaak binnen een paar klikken resultaat. Daarnaast kunnen de vele pagina’s van je website in de zoekmachine van Google overkomen als spam. Je website zal hierdoor minder snel in de zoekresultaten opgenomen worden. Ga dus voor kwaliteit en niet kwantiteit.

 

3. Alles voor bezoekers

Veel bezoekers op je website is leuk, maar zijn dit ook bezoekers die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in hetgeen wat jij op je website aanbiedt? Als dit niet het geval is, zullen de bezoekers de website snel verlaten en heb je niks aan deze kliks. Richt daarom je aandacht op hetgeen dat jij wilt dat de bezoekers gaan doen en wek interesse.

 

Succesvol zijn met online marketing? Neem contact met ons.

 

Neem contact op

 

 

online-marketing-2017

 

Home Wie we zijn Wat we doen Ons werk Beheer